Mają różne rozmiary, kształty i kolory. Roślina dokłada wszelkich starań , aby wyprodukować każde ziarno i wypełnić je wysokim stężeniem witamin, minerałów , białek, enzymów, olejków eterycznych . Jeśli szukasz pożywnej i sycącej przekąski to nasiona są nie do pobicia! Nasiona to życie, nasiona to żywe jedzenie. Zawierają całe mnóstwo wartości odżywczych potrzebnych człowiekowi. Jak jeść nasiona? Jest tylko jeden sposób spożywania nasion. TYLKO i wyłącznie na SUROWO. Gdy narażone są na ciepło produkują substancje toksyczne a witaminy i minerały w nich zawarte ulegają zniszczeniu. Prażenie ziaren powoduje, że z żywego pożywienia stają się martwym. Nie ma na ziemi nasion, które poddane wysokiej temperaturze czy prażeniu wytrzymają bez uszkodzenia swych komponentów odżywczych. Zawsze pamiętajcie, aby jeść nasiona naturalnie, jeść je na surowo. Oczywiście mogą być również namoczone lub zmielone ( jak w przypadku tahini), zwłaszcza jeśli mają twardą skórkę lub są trudne do po
www.rocznewyzwanie.blogspot.com
OdpowiedzUsuńZmieniam swoje życie dzięki aktywności fizycznej :)