JEDZ KOLORY :)
Czy wiedzieliście, że
dodanie „koloru” na Wasz talerz może dodać wiele lat życia?:)
Naturalne pigmenty , które
sprawiają, że owoce i warzywa są tak kolorowe, mogą również
chronić Twoje ciało od powszechnych chorób i schorzeń . Myśl
kolorowo! :) Jasny czerwony z dojrzałych pomidorów, truskawek,
wiśni i żurawiny... Genialny pomarańczowy z marchwi, żywy
zielony z kiwi i kapusty lub „dramatyczny” purpurowy z
winogron... mmmm:)
Naukowcy w laboratoriach
dokonali zdumiewających odkryć dotyczących korzyści zdrowotnych
wysoko pigmentowych warzyw i owoców, które zawierają związki
zwalczające choroby zwanych – phytonutrients. Są to mocarze
walczący z wolnymi rodnikami, które powodują raka , choroby serca,
cukrzyce, osteoporozę i wiele innych. Poniżej pokaże Wam 6 grup
kolorowego jedzenia i ich wpływ na nasz organizm .
BIAŁE WARZYWA I OWOCE - WZMACNIAJĄ SYSTEM IMMUNOLOGICZNY ( ODPORNOŚCIOWY)
ZIELONE - DETOKSYFIKACJA - OCZYSZCZANIE ORGANIZMU
ŻÓŁTE - PIĘKNY WYGLĄD :)
POMARAŃCZOWE - PROFILAKTYKA RAKA
CZERWONE - ZDROWE SERCE
PURPUROWE - DŁUGOWIECZNOŚĆ !
Wasza N.
cała gama kolorków - super! miły post dla oka:)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńFajny, przyjemny blog. Warto bardziej wgłębić się w nasze odżywianie. Co łączyć ze sobą w prawidłowy sposób.
OdpowiedzUsuńDla mnie góruje czerwień;)
Pozdrawiam i w razie chęci zapraszam
Elina
Super Most , u mnie na " talerzy" zawsze dominuje parę kolorów.
OdpowiedzUsuńWszystkie kolory są podstawą , zapraszam do mnie może też coś ciekawego wpadnie w oko :)