czwartek, 28 lutego 2013

JEDZ KOLORY :)

Czy wiedzieliście, że dodanie „koloru” na Wasz talerz może dodać wiele lat życia?:)
Naturalne pigmenty , które sprawiają, że owoce i warzywa są tak kolorowe, mogą również chronić Twoje ciało od powszechnych chorób i schorzeń . Myśl kolorowo! :) Jasny czerwony z dojrzałych pomidorów, truskawek, wiśni i żurawiny... Genialny pomarańczowy z marchwi, żywy zielony z kiwi i kapusty lub „dramatyczny” purpurowy z winogron... mmmm:)
Naukowcy w laboratoriach dokonali zdumiewających odkryć dotyczących korzyści zdrowotnych wysoko pigmentowych warzyw i owoców, które zawierają związki zwalczające choroby zwanych – phytonutrients. Są to mocarze walczący z wolnymi rodnikami, które powodują raka , choroby serca, cukrzyce, osteoporozę i wiele innych. Poniżej pokaże Wam 6 grup kolorowego jedzenia i ich wpływ na nasz organizm .

BIAŁE WARZYWA I OWOCE - WZMACNIAJĄ SYSTEM IMMUNOLOGICZNY ( ODPORNOŚCIOWY)








ZIELONE - DETOKSYFIKACJA - OCZYSZCZANIE ORGANIZMU





ŻÓŁTE - PIĘKNY WYGLĄD :)






POMARAŃCZOWE -  PROFILAKTYKA RAKA






CZERWONE - ZDROWE SERCE






PURPUROWE - DŁUGOWIECZNOŚĆ !




Wasza N.

4 komentarze:

  1. cała gama kolorków - super! miły post dla oka:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny, przyjemny blog. Warto bardziej wgłębić się w nasze odżywianie. Co łączyć ze sobą w prawidłowy sposób.
    Dla mnie góruje czerwień;)
    Pozdrawiam i w razie chęci zapraszam
    Elina

    OdpowiedzUsuń
  3. Super Most , u mnie na " talerzy" zawsze dominuje parę kolorów.
    Wszystkie kolory są podstawą , zapraszam do mnie może też coś ciekawego wpadnie w oko :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...