wtorek, 9 lipca 2013

JAK ZACHOWAĆ ŚWIEŻOŚĆ ZIELENINY

Nie ma lepszego sposobu na zachowanie świeżości ziół, pietruszki, koperku etc., etc. niż zamrożenie ich w oliwie z oliwek...
Jak to zrobić ? W bardzo prosty sposób. Świeżo zebraną  bazylię, rozmaryn, koperek, pietruszkę etc., siekamy i wkładamy do plastikowych pojemników na lód.

Następnie zalewamy je oliwą z oliwek. 





Zamrażamy i gotowe !

Jest to IDEALNY sposób na przechowywanie ziół! Co najważniejsze, nie tracą one zapachu i świeżości. Tłuszcz chroni ich autentyczne smaki.  Świetne rozwiązanie, aby mieć gotowe świeże zioła do zimowych potraw, pieczeni, gulaszy, zup, sałatek, makaronu... Dania te przeważnie wymagają oleju także mamy dwa w jednym :)

Miłego dnia!

N.

8 komentarzy:

  1. Naprawdę wspaniały pomysł!

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajnie wyglada później taka kosteczka, jak serek :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Widziałam już gdzieś to zdjęcie :) Zamierzam wyhodować sobie w doniczkach ziółka (nie mylić z ziołem :P ) i później w taki właśnie sposób zamrozić :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale czad!!! genialne w swej prostocie - kupuję pomysł i bloga też;)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...